1

igår kväll drömde jag.

Igår kväll drömde jag.
Jag drömde att det var fred på jorden. Jag drömde att det inte finns krig, eller självmord. Jag drömde att alla barnen går skol utan någon rädsla, jag drömde att alla fick gå till skolan som jag. Jag drömde att ingen är arbetslös. Jag drömde att det inte finns ensamma människor, alla är med sina familjer och glada. Jag drömde att alla har lika mycket värde. Jag drömde att ingen slog kvinnor bara för att dem är kvinna. Jag drömde att alla gränser som finns på kartan ska försvinn. Jag drömde att min mamma hjälper mig med matlagningen, och min lille bror spelar kurragömma med sina kompisar. Men han ville inte spela med mig.!!Jag drömde att det inte finns fattigdom på jorden. Jag drömde att pengar inte är allt i liv längre. I drömmen såg jag att det inte finns gatubarn.
Men det var allt en dröm. Jag önskar att det var på verklighet.
Vad kommer att hända om vi skriver i nyheterna om våra talanger eller eliterna, istället för krig, olycklighet och osäkerhet. Vad kommer att hända om våra talanger eller eliterna kan uppnå på den nivå som dem är på verkligenhet istället att vi ignorerar dem.
Jag tillhör till en generation som önskade att ha frihet när jag var ett litet barn tills nu. Jag växte upp i ett land som hade en svart himmel och inga stjärnor. Vi tillhör till en generation som alltid önskade att ha en väska för att bära sina böcker till skol. Jag tillhör till ett samhälle i vilket flickorna önskade alltid att ha en docka med sig att leka med. Jag tillhör en generation som undrar om vad är meningen med frihet.!!
Jag är inte säker, men jag vet inte varför jag känner att i dag Afghanistan har blivit som ett pussel som ingen kan lösa. Finns det goda viljan att uppnå fred? Vi är trötta av inbördeskriget som sker hela tiden i Afghanistan.
Jag säker på att det kommer en dag att ingen tycker synd om andre. Det kommer en dag att ingen straffa någon annan bara för sin region. Det kommer en dag att ingen bli förolämpa för sint nationalitet. Det kommer en dag att inga bli skäms över sitt land.
Ali Karimi heter jag. Jag är en dem ensamkommande barn som har kommit till Sverige i 16 november 2015.

Kommentarer:

1 Meta:

skriven

Kära Ali! Dina drömmar är en bild av den dröm vi alla bär inom oss, men inte alla förmår uttrycka! Tack för det du skriver!!!
God Natt!

Kommentera här: